Klassieke tape

Heeft u last van een verstuiking of wil u deze in de toekomst voorkomen door de ligamenten en kapsels van instabiele kapsels te ondersteunen? Dan kan klassieke tape een oplossing bieden! 
Kenmerkend voor deze tape is het feit dat ze niet-rekbaar is en bijgevolg ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Deze tape is dan ook voornamelijk bedoeld om een gewricht in zijn beweeglijkheid te beperken of om blessures te verhelpen waarbij geen gips mogelijk/gewenst is. Daarnaast kan de tape er voor zorgen dat een spier of gewricht beter op de goede plek blijft zitten. 

Medical Taping Concept

Bij Medical taping wordt er  gebruik gemaakt van medical- of kinesiotape  om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De tape ondersteunt de spieren en lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.
Het toepassingsgebied is dan ook erg breed: (na)behandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, hematomen), houdingscorrecties, behandeling van overbelastingsklachten (zoals RSI, tennis- of golfelleboog), activeren van de bloed- en lymfecirculatie ...